söndag 4 september 2016

Söndagsmys

Vi har haft en superhärlig helg. Gårdagen spenderades först i Torslanda med hela familjen och sedan lämnade vi lilla loppan med nonno och nonna för att åka och spaa på Arken. Dejt med min stora älskling var ett underbart sätt att spendera lördagskvällen på. Spa, trerätters och hotellnatt. Perfekt. Men småbarnsföräldrar som vi är somnade vi ändå kl 22 och vaknade kl 06.30... det är svårt att bryta vanor på bara en natt. Vi hade det hursomhelst himla mysigt med mycket gos och skratt. Det känns bra att vi fortfarande har så roligt ihop. Nu ligger vi hela familjen i soffan och både lilla och stora älsklingen sover. Bebis i magen lever däremot loppan och bökar runt som bara den, det är vad jag kallar söndagsmys!




fredag 2 september 2016

Världens godaste fisksoppa

4-6 portioner
Ingredienser:

400g torsk
300 g lax

2 morötter
1 purjolök
1 fänkål
1 vitlöksklyfta
1 flaska hummerfond (ca 250 ml)

2,5 dl cremé fraichê
2,5 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
0,5-1 g saffran
Citronsaft
salt
peppar
timjan
rosmarin

Så gör du:
Hacka grönsakerna i jämna bitar och fräs i kastrull. Fyll upp med kokat vatten så att det täcker grönsakerna och tillsätt sedan hummerfonden. Koka tills grönsakerna är riktigt mjuka och mixa tills soppan blir len.

Tillsätt cremé fraichê, grädde och vin medan du rör i soppan och krydda sedan efter smak. Mixa igen om du vill ha soppan riktigt krämig. Skär fisken i centimeterstora bitar och koka sedan i soppan 2-5 minuter. Voilá!