fredag 26 juni 2015

Semester

Ja... jag har ju snart varit hemma i ett helt år så man kanske inte kan kalla det för semester för min del men idag går i alla fall Daniel äntligen på semester och vi får spendera fem hela veckor tillsammans som familj. Vi har inte mycket planerat det här året utan tänker att det blir mest att njuta av att få spendera tid ihop. Känns väldigt härligt. Jag och Daniel har ett vuxendygn inplanerat på Falkenbergs strandbad som jag ser otroligt mycket fram emot, sedan blir det roadtripp i slutet på semestern, kanske några dagar på Flatön däremellan men mycket tid till att vara spontan och ta dagarna som de kommer.


torsdag 25 juni 2015

Sommar brunch

I förra veckan var mina fina vänner här på brunch. Ni som läser här lite då och då har nog lärt er vid det här laget att jag ÄLSKAR brunch. Vi satt ute på altanen och gottade oss och pratade om livet så som vänner gör. Ni är så fina mina hjärtan!







måndag 22 juni 2015

Personlig födelsetavla

 




Har beställt hem två av dessa fina tavlor idag från Personlig födelsetavla (bild lånad från hemsidan), en på Bella och en på Alicia. Hade egentligen velat ha vingar på den med Isabella men det gick tyvärr inte att göra... Jag tror att dessa tavlor kommer passa väldigt fint på väggen i vardagsrummet. Vad tror ni?

Två goa vänner



söndag 21 juni 2015

Midsommar

I fredags fick Alicia uppleva sin första midsommarafton, ja förra året var hon i och för sig med men hon befann sig i magen så hennes dag då skiljde sig nog inte så mycket från alla de andra dagarna, men i år vad hon med på festen. Jag älskar högtider och allt vad traditioner heter och det är något jag gärna delar med mig av till min dotter. Så i fredags var det krans i håret och klänning på både mig och Alicia, sill till lunch och femkamp med nära och kära som avslutades med en härlig grillmiddag. I år blev det firande hos oss vilket såklart var praktiskt då Alicia kunde lägga sig som vanligt medan firandet fortsatte. Däremot hoppas jag på firande vid havet nästa år... men vi får se. Vädret var inte sämre det på att hålla traditionen med det årliga  midsommarlunchregnet, men det sprack upp och vi satt ute tills knotten jagade in oss vid tio tiden på kvällen. 

torsdag 11 juni 2015

Pimp my ride

När vi var i Italien fick vi med oss en liten slant hem att köpa någon fin present till Alicia för. Detta resulterade i att sittdelen till vagnen blev rustad för sensommar, höst och vinter. Det blev en vagndyna från Emmaljunga och åkpåsen från Elodie Details som jag så länge suktat efter. Galet nöjd!





tisdag 9 juni 2015

Andas

Ibland när du sover lägger jag handen på din bröstkorg för att njuta av lyckan över att du fortfarande andas. Lilla älskade barn.

Min goding



lördag 6 juni 2015

Hallen

Nu har jag äntligen påbörjat projekt "renovera hallen". Och ja, det är jag som har påbörjat projektet. Daniel anser att vår hall som den är nu är fin och funktionsduglig och därför inte behövs göras något med. Visst stämmer det till viss del men jag vill utnyttja hallens optimala potential och göra den mer anpassad efter den småbarnsfamilj som vi faktiskt är och behoven som kommer med det. Just nu har vi bara en stor tråkig garderob som tar upp all hallyta samt några krokar i trappen. Hänger man något på krokarna går garderoben som innehåller lådor inte att öppna vilket är ganska osmidigt när man vill komma åt exempelvis mössor och dylikt. Det finns inte heller någon stans att sitta för att ta på sig skor (jobbigt när man är gravid) eller overaller (kommer behövas), bortsett från trappan. Jag har därför fått en budget på max 5000 kr att renovera vår lilla hall för. Jag tänker mig lite ny färg på väggarna, en tapet bakom den nya sittmöbeln/skostället, en smal garderob precis innanför dörren och en tjusig hatthylla med krokar. Är övertygad om att det kommer bli helt fantastiskt när det blir färdigt men just nu är jag fortfarande på fas 1 som är planeringsstadiet. För att hålla nere kostnaderna något försöker jag hitta begagnade möbler och har redan fått tag på en fin garderob, eventuellt behövs en ny dörr till den men det är ändå billigare än att köpa en helt ny. Så om någon av er som läser har någon möbel eller överbliven tapet som ligger hemma och skräpar så är det bara att hojta till. Kommer såklart även visa bilder när projektet drar igång ordentligt.

fredag 5 juni 2015

Förståelse

Igår visades "Return to zero" på tvåan. Den rekommenderar jag alla er som vill förstå lite bättre vad jag och Daniel varit med om med Isabella att se. Väldigt gripande och verklighetstrogen film men inget man slötittar på. Just nu finns den att se på svtplay i 6 dagar till så skynda er.

 Hade så gärna velat hålla din lilla hand bara en gång till...

måndag 1 juni 2015

Flyga med barn

Ni som känner mig vet att jag är en riktigt hemkär person som lever efter mottot "borta bra men hemma bäst", så känner jag verkligen. Så när jag väl ska ut på äventyr blir jag ganska nervös och därför är flygning ingen riktig favorit. Men när halva familjen bor i Italien får man ibland bita ihop. Nu när Alicia finns så blir det dessutom ytterligare en faktor kring resandet att ta med i beräkningen så den här första flygturen med barn var jag riktigt pirrig inför. Och varför kommer det sig att alla utomstående man delar sin nervositet med ska komma med den ena skräckhistorien efter den andra? Med allt ifrån vagnar som blir totalförstörda till barn som skriker hela vägen till destinationen. Det hjälpte inte heller att Alicia drog på sig en förkylning dagen innan vi skulle åka eller att det höll på att bli flygstrejk... Dock var min oro faktiskt helt obefogad då flygturen både dit och hem gick helt galant! Alicia sov hela vägen dit, fick lite ont i öronen vid landning och skrek i kanske 30sekunder men slutade så fort hon fick lite att dricka. På vägen hem var hon pigg och glad halva resan och sov resten utan ett pip, detta trots en dunderförkylning. Väldigt skönt för mig att få känna att det faktiskt inte var så farligt att flyga med barn och därmed något jag kan tänka mig att göra om.