torsdag 30 april 2015

Till J

Du fina människa som även du gått igenom det värsta som kan hända en förälder. Vill bara säga att jag verkligen beklagar. Är så ledsen över att jag inte svarat på din kommentar tidigare... Upptäckte den först nu. Om du undrar något eller bara vill berätta om ditt lilla hjärta för någon som gått igenom samma sorg så får du gärna höra av dig, antingen här som kommentar, på fb: Sara Martinelli, instagram: sassesatdassas eller skicka ett mail: saramartinelli_@hotmail.com Stor kram till dig!

onsdag 29 april 2015

6 månader

För exakt 6 månader sedan föddes min lilla Ella Alicia Telder i vecka 36+2. Det var så häftigt att få träffa dig för första gången och känna hur du andades. Min fina pärla. Tiden går så otroligt fort och jag kan inte förstå att du en gång var så liten så att du fick plats i min mage. Älskade unge. Jag är så stolt över att få vara din mamma!




lördag 25 april 2015

Liseberg

I onsdags var vi på familjedag på Liseberg som ju har premiär idag, eftersom mamma jobbar där så har vi förmånen varje år att få gå på denna lilla tillställning. Pappa samlar på sig småpengar under hela året som vi sedan spelar upp och vi har nog aldrig gått därifrån utan en eller ett par stjärnvinster att dela på. I år var hela familjen med, mamma, pappa, min bror Johan och hans tjej Emma och såklart jag, Daniel och Alicia. Så himla mysigt tycker jag att samlas alla. Det spelar egentligen ingen roll vad vi hittar på för vi har alltid så roligt i varandras sällskap och många skratt blir det.



torsdag 23 april 2015

Mina hjärtan


"Om en mamma och en pappa träffas och blir kära i varandra, 
då blir de så kära att en bit av mammans hjärta ramlar ner i magen och så blir det en bebis"
  -Ebba 4 år                 


Jag tror precis som Ebba att det är såhär det är. Mina två tjejer som bott i min mage är absolut delar av mitt hjärta. Jag älskar dem båda så fruktansvärt mycket så det kan helt enkelt inte ha gått till på något annat vis. Så tack Ebba för att du delat med dig av din visdom så att vi andra nu vet exakt vad som händer när barn blir till.

Läslust

Nu när det börjar bli lite varmare ute kan jag sitta och njuta i solen på förmiddagarna medan Alicia sover. Då tycker jag det är mysigt att ha en liten lässtund för mig själv. Jag har precis läst ut den här fantastiska feelgood boken, hade sett filmen innan och gillade den men boken var oväntat ännu bättre, så tummen upp för det. Jag alltid tyckt om att läsa och mamma har berättat många gånger om hur jag kom släpandes på telefonkatalogen när jag precis lärt mig gå och sa "Läsa mamma". Jag tror att det är viktigt att barn hittar läslusten redan i tidig ålder och jag och Alicia har som vana att läsa minst en bok om dagen. Nu tänker jag att det egentligen inte är så noga med vad man läser utan mer att man läser. Gärna med lite inlevelse också så att det är roligt att lyssna på. Alicia blir 6 månader nästa vecka och tycks än så länge gilla våra lässtunder då hon växlar mellan att titta på mig och boken medan hon sträcker sig efter bilderna och provsmakar lite på kanten. Ibland vill hon hjälpa mamma att läsa och drar då igång en högljudd konversation och det ser jag bara som ett gott tecken på att hon vill vara delaktig.


lördag 11 april 2015

Namnkalaset

Idag har vi haft Alicias namnkalas med vår närmsta familj och vänner. Bjöd på lite hembakat bröd, tårta och lite annat gottigt. Vi hade dessutom otroligt tur med vädret (svårt i April) så vi kunde sitta ute i värmen på altanen. Alicia fick ha på sig klänningen som jag hade för 25 år sedan på min mamma och pappas bröllop. Men eftersom vi satt ute så fick hon ha mössa och långärmat, därav den härliga matchningen.

Alltid när vi ses såhär fylls kärlekskontot på. Jag känner sådan tacksamhet över alla underbara, fantastiska människor vi har i våra liv. Sedan mina döttrar kom så har allt sådant blivit extra viktigt. Dessa personer är vårt och Alicias skyddsnät och jag vet att om något skulle hända så finns det flera som finns där och stöttar, vad det än må vara. Det inger en trygghet som inget i världen kan mäta sig med.











måndag 6 april 2015

Påsk

Nu har vi varit och firat påsk hos min mormor och morfar i Trosa. Det blev Alicias första. I bilen på både dit- och hemvägen sov hon i princip 4 av 5 timmar så det gick väldigt smidigt. Väl framme var hon på bra humör och charmade alla trots en dum förkylning som täppt till näsan på henne. Nu tar vi en lugn vecka och vilar upp oss inför en spännande helg. På söndag ska jag åka på spa med mina tjejer och lämna Alicia med pappa hela dagen. Min första dag ifrån lillskatten... hon kommer ha det toppen med pappa men oj vad jag kommer sakna henne.