tisdag 30 juli 2013

Roadtrip 2013

Precis som fjolåret startade vi årets roadtripp den 26 juli. En fullastad Skoda med mig, Daniel, Pontus, Anton och Emelie bar av mot de småländska skogarna (och sjöarna). Vi följde uppmaningar och hamnade i en äppelträdgård på en äppelmustfabrik i Kivik, badade på en sandstrand med får på Österlen, sov tätt ihop i ösregn och åska i tält och skrattade grisskratt i mataffärer. Denna tripp skrev vi även en limerick om när vi satt runt elden sista kvällen för att minnas vårt fantastiska äventyr, den är alltså baserad på sanna händelser. Såhär lyder den:

En sen sommarkväll i Gislaved
Vid brasan vi vår grillkorv vred
Men farmor kom och sa
Att eldningsförbud det va
Ty hon av kraftig alkoholberusning led

Ett skevt litet par i Simrishamn
Med fulaste vovven i famn
Bredvid kyrkan de båda vagga
Hon såg verkligen ut som en hagga
Ty Rumpnisse var hennes namn

Ett tyskt par på semester i Vorm
Satte tältet sitt i storm
Gav grannen en invit
Att haka på i deras svit
Ty hans dase var ju enorm






fredag 26 juli 2013

Visst känns det fint att va vid liv en dag till

När man är borta från allt som ens vardag vanligtvis består av bildas det en liten bubbla av ro. Tankarna om att stanna här för alltid dyker upp. Jag slukas upp av nuet som omfamnar mig med en lättnadskänsla och en övertygelse om att allt är perfekt. Som tur är känner jag ingen sorg när bubblan spricker och jag åter igen faller ner till vardagen eftersom jag vid varje bubbeltillfälle tar med mig lite av den känslan in i mitt riktiga liv. Lyckoruset kvarstår och vardagen känns lätt och inte alls sådär tråkig som många brukar beskriva den. Jag trivs med min vardag och inser att jag absolut inte hade velat vara i bubblan jämt. 

Italien var perfekt som alltid. Mitt andra hem. Min Nonna. Min Anna. Mina bästa kusiner. Maten. Stranden. Dagar i solen. Landskapet. Tid för kärlek. Tid med min familj. Tid för mig själv. Tid att andas. Upptäcka saknaden. 






söndag 14 juli 2013

Arrivederci

Nu drar vi, jag och min skatt. Blev lite sur, eftersom vi var lite sena till flygplatsen fick vi inga platser bredvid varandra. Jag hatar att resa och blir lätt åksjuk så att sitta mitt emellan två främlingar när jag mår illa och är rädd är inte min optimala resesituation. Får väl se hur det här ska gå. Men hursomhelst så ska det bli väldigt skönt att åka iväg. Ta hand om er här hemma och hoppas ni blir ordentligt invaderade av Gothianer ;)

lördag 13 juli 2013

Sommar

Ursäkta tystnaden, har haft fullt upp med att lata mig och leva loppan. Mina lediga dagar denna veckan har jag fyllt med vänner, mat, sol, bad, shopping, nya fransar, serier, mys och kärlek. Ikväll ska jag gå på min första riktiga fotbollsmatch och imorgon åker vi till Italien. Jag är sjukt nöjd med livet just nu.

lördag 6 juli 2013

En första

Nu har den börjat... min första betalda semester någonsin. Fyra veckor utan en massa måsten. Otroligt skönt ska det bli. Igår slutade jag kl 13 och det var precis då de tjocka molnen på himlen började lätta vilket passade utmärkt till vår after work. Idag vaknar jag till strålande sol och ska börja denna semesterdag med lite shopping tillsammans med bästa Josse. Kvällen avslutas sedan i Kungsbacka med Linda. Stort Wooop för semester!

måndag 1 juli 2013

Helgens bravader

Inledde denna helgen med min och Lisas årliga lyxdejt. I fredags provade vi på Norda- bar och grill på Clarion Hotel Post, den kan jag varmt rekommendera. Supergod hamburgare med tomatsallad, goda champagnedrinkar och skön miljö. Sällskapet var inte så tokigt det heller! På lördagen fick vi finbesök här av Pontus, Kajsa, Jannike och Alice. Daniel fick leka frisör hela eftermiddagen och han blev mycket fin i håret med rosetter och allt. Sötnos. På kvällen gick vi ut en liten sväng med alla grabbarna. Roligt som vanligt. Igår var pojkarna iväg och spela gocart och då passade jag på att se några avsnitt av Pretty little liars. När de var klara dundrade de in här och plockade med mig på Dumma mig bio. Skrattade så jag grät. Verkligen helt fantastisk film!