fredag 30 november 2012

Blivit med...

JOBB!

Hurra för mig. Efter en jobbig vecka fylld med intervjuer, nya intryck och prestationsångest kan jag nu meddela att jag fått anställning som förskollärare. Det visade sig att 3,5 års slit lönar sig tillslut. Är galet nöjd med mitt nya arbete som jag börjar den 30 januari på en helt nyöppnad förskola i Kungsladugård. Så spännande!

onsdag 28 november 2012

Önskelista

... Tröttsamt. Skrev precis ett riktigt långt inlägg som försvann. Får väl börja om från början då.

Jag fyller år den 21 december och julafton är som ni förmodligen vet den 24 december och detta innebär att det är denna tiden på året som folk börjar undra vad jag önskar mig. Jag tänker inte ljuga och säga att jag inte önskar mig något för det gör jag verkligen. Älskar paket, både att ge och få. Speciellt roligt är det att få saker nu eftersom jag inte unnar mig så mycket då jag helt enkelt inte har en massa pengar på hög. Här kommer därför min lilla önskelista:

1. Böcker (inte pocket)
2. Kläder (ev. Presentkort)
3. Hudvårdsprodukter
4. Ljus inredning (kuddar, plädar eller ljuslyktor/ljusfat)
5. Länkar till mitt Thomas Saabo armband
6. Gosig halsduk (t.ex. Ester Elenora)
7. Hunterstövlar
8. Filmer eller serieboxar
9. Bäddaset till dubbeltäcke
10. Pengar till Thailandsresan och körkortet
11. En himla massa kärlek

Nu är det jul igen

Snart är det jul igen. Tyvärr hinner jag inte njuta så värst mycket av min favorithögtid i år heller eftersom jag antingen måste plugga, jobba eller gå på intervjuer. Hade gärna varit ledig hela december för att pyssla, pynta, baka och julhandla men det finns det såklart varken tid eller pengar till. Men nästa år... Då ska här njutas! Ikväll väntar jobb med mina grabbar vilket jag ser jag fram emot!

torsdag 22 november 2012

PANIK

Tror jag håller på att bli överansträngd av spänning och nervositet!!! Det bara bubblar ur mig och jag vet knappt vart jag ska ta vägen. Tror inte att alla människor är så känsliga som jag är vad gäller sådana här saker. Mitt liv har hamnat uppochner på något konstigt vis och jag känner mig så begränsad eftersom jag inte längre har allt under kontroll. Jag och Linda håller på med examensarbetet som två galningar och trots att vi sitter timme ut och timme in känns det som vi har supermycket kvar innan jul. Dessutom jobbar jag hela säsongen på Liseberg, sköt med avbrott men tiden börjar jaga mig. Så har jag ju världens bästa jobb med killarna som tyvärr snart även det tar slut. Fy så jag kommer sakna dem, mina små guldklimpar! Men det jag har mest panik över är de hittills inbokade 4 arbetsintervjuerna jag ska gå på i nästa vecka. Det var längesedan jag var på en sådan och aldrig förr har jag haft en sådan press på mig som jag har nu. Tankarna snurrar i huvudet, vad ska man ta med sig för papper? Vad har man på sig? Kommer jag säga något vettigt eller blir det bara blackout? Tänk om jag inte får något jobb! Vad händer då? Hur gör man? Hur kommer jag att uppfattas? Ser jag för liten ut för att gått klart en högskoleutbildning? ... då och då slinker även tanken "VADFASEN ska jag ge Daniel i julklapp?!" in.

Japp, PANIK råder i min kropp just nu. Det märks för min mage hatar mig. Tack för idag!

fredag 16 november 2012

Tillbaks i gamla vanor

Premiär idag, min sista säsong kommer det bli. Nu är det dags att gå vidare och lämna alla trygga vanor bakom sig. Har bokat in min första intervju till det vuxenarbete jag spenderat 3,5år att utbilda mig till. Dags att säga farväl till min vardag så som jag känt den de senaste åren och börja på ett nytt kapitel. Det är spännande och nervöst på samma gång.


Från flickvän och student- Till fästmö och förskollärare
En dag blir det förhoppningsvis även till fru och mamma...

måndag 12 november 2012

Thailand


14/1-2013 smäller det. Då sätter jag mig, tillsammans med Amanda, Pontus och Daniel på ett flygplan och det bär av till värmen. Därnere sitter Oskar som väntar på oss, vi ska spendera två fantastiska veckor ihop på det här hotellet i Ao Nang! Can't wait...

Badkläder


Idag fick jag äntligen hämta mina bikinis. Som jag har väntat. Trott eller ej så passade de faktiskt båda två. Den blåa är dock något stor och får mina boobies att se gigantiska ut vilket jag inte gillar så jag funderar på att operera den lite... Den vita absolut älskar jag. Den har superfina detaljer och den blir inte genomskinlig. Nu är jag strandredo!!

söndag 11 november 2012

Förgätmigej


Förlorade inatt en person som har betytt otroligt mycket för mig. Trots att livet inte alltid varit till hans fördel har han alltid varit som en sol, en glädjespridare till alla omkring, en man med glimten i ögat och som varit så otroligt älskad av många. Är fruktansvärt tacksam över att jag fick äran att lära känna dig. Du har varit en otrolig förebild för mig och jag värdesätter varje minne med dig. Du kommer förevigt vara saknad. Erio<3

fredag 9 november 2012

En vecka


Ledsen för dålig uppdatering. Har fruktansvärt mycket för mig nu för tiden. Lite ovant... Har sökt mitt första jobb, intervjuat typ den viktigaste människan när man pratar om pedagogik, påbörjat examensarbetet, varit på introduktion till julsäsongen på Liseberg och en massa andra saker däremellan. Nu är jag påväg hem från Gråbo, tänkte ta vägen förbi Hemköp och höra om min bikini har kommit. Hoppas, hoppas, hoppas! Ikväll blir nog lugn, är så trött så jag kommer väl somna i soffan vid tio, Pontus och Daniel lär skratta åt mig men det kan jag leva med.

söndag 4 november 2012

Sing-along

Sjukt bra kväll igår. Eftersom att Daniel var iväg på sin fotbollsdag med killarna i vanlig ordning bestämde jag mig för att hitta på något kul jag med. Det blev först lite drinkar hos mig följt av ett sing-alongbesök på Incontro. När festen tog slut där gick vi vidare till Valand för att skaka lite rumpa. Det var längesedan jag hade en utekväll. Så många tack för det!

fredag 2 november 2012

Hakuna Matata

Detta blir mitt motto för dagen. Dags att släppa allt som hände igår och gå vidare. Idag fick jag möjligheten att vakna tillsammans med min älskling... Det händer inte så ofta då någon av oss alltid ska iväg på morgonen eller så har vi nattbesök på soffan. Inte mig emot men det är himla mysigt att ha en stund på förmiddagen att bara umgås med varandra. Goos.

torsdag 1 november 2012

Failure

Hade inga kläder att ha på mig idag så jag snodde en skjorta ifrån Daniel. Riktigt skön faktisk.

Idag är jag riktigt ledsen och besviken. Dels på mig själv och dels på skolan. Hade min sista redovisning idag- en stor projektredovisning om det utvecklingsarbete vi genomfört under VFUn. Jag fick fruktansvärt mycket negativ (ej konstruktiv) kritik från min examinator och fick stå i säkert en kvart inför mina klasskamrater och bara svälja det hon sa om mitt arbete. Fy, det var helt fruktansvärt. Efteråt kom flera av mina klasskamrater fram till mig och ifrågasatte varför hon hade varit så på mig då de ansett att mitt arbete var riktigt bra. Känner mig fruktansvärt orättvist behandlad samtidigt som jag inte kan låta bli att ta åt mig av kritiken. Kan inte riktigt förstå vad felet var eftersom jag har med alla punkter och tidigare gjort bra ifrån mig på alla mina skolarbeten samt att jag fått mycket positiv respons på utvecklingsarbetet av pedagogerna på förskolan. Nej, nu ska jag fortsätta dricka te och gråta över mitt misslyckande. Nästa vecka blir det dock att ta sig i kragen för då börjar äntligen projekt C-uppsats!