torsdag 29 december 2011

Julfirande

Har haft en helt fantastisk jul som jag bara har passat på att njuta av, det har därför inte blivit några stressade inlägg här. Har varken haft tid eller lust men nu så har jag en liten stund över och tänkte jag kan passa på att berätta lite om mitt julfirande. Tror detta varit den absolut bästa julen på många år, ja egentligen den bästa sedan jag blev vuxen (vilket man i alla fall nästan kan kalla mig).

På julafton vaknade jag såklart bredvid min älsklig, vi bytte julklappar och tittade på femmans julkalender. Fick en jättefin Wera väska som jag verkligen hade önskat mig. Tack mitt hjärta du är bäst <3 Sedan åkte vi iväg till mina föräldrar i Torslanda för julfrukost med gröt och köttbulle/skinkmacka, lika gott som alltid. En långpromenad till havet hann vi också med innan vi åkte vidare till Daniels mamma i Lerum för mer god mat, underbara människor, julklappsspel och Kalle Anka. Dagen därpå (juldagen) fortsatte julfirandet först med en snabbvisit i det nya huset Daniels pappa flyttat till, väldigt stort och fint, sedan vidare till Daniels morfar för ännu mer god mat och fina människor. Här bjöds det på kalkon, jag tror Daniel och hans bror delade på en kalkon och vi andra 15 fick dela på den andra. Det var verkligen supergott. På annandagen hade vi förmiddagen "ledig" och passade därför på att (precis som alla andra svenskar) slåss i mellandagsrean då vi   åkte först till Allum och spenderade 1000 kr och sedan vidare till Ikea för att spendera 4000 kr. Vi är väldigt tacksamma över de superbra presentkorten vi fått, man kan väl säga att presentkort på Ikea var lite årets julklapp för oss, tack så jättemycket.  Efter den 4 timmars långa shoppingen samt 2 timmars montering åkte vi återigen hem till mamma och pappa för ytterligare en kalkonmiddag. Lika gott då som dagen innan, duktiga mamma som lagat. Nu när juldagarna är slut skulle man kunna tänka sig att vi firat färdigt julen men långt ifrån... Den 27:e var Daniel iväg och jobbade på dagen och jag gick upp kl 6.00 för att bege mig till praktiken (hade en dag att ta igen) det var 8 av 80 barn där på 6 vuxna. Det var ganska lugnt kan man väl milt uttrycka det. Men men... efter det åkte jag och älskling iväg till finaste Oskar för att se färdigt Nissekampen. Efter det fick vi skynda iväg för då var det julfirande hos Daniels pappa som stod på schemat. God mat och fina människor känns som ett återkommande tema men jag kan nog inte beskriva det på något annat vis. Igår hade jag mina fantastiska tjejer här på besök men det har jag tänkt mig ska få ett eget inlägg.... Och idag väntar ytterligare lite mer julfirande hos Daniels mormor. Jag tycker om när julen sträcker sig många dagar och när man får spendera den med folk som betyder mycket. God mat är väl inte direkt det värsta jag vet heller!! Så jag är otroligt tacksam och nöjd över den här fina julen.


 Tusen tack allihopa för alla superfina paket. Känner mig verkligen bortskämd. Men åh vad tacksam jag är <3

onsdag 28 december 2011

Julgran

Sno julgran

Jag och Amanda "snodde" julgranar den 23e December. Tror inte jag kan berätta hela historien här, alla fina detaljer skulle inte komma med på ett rättvist sätt. Så jag nöjer mig med att berätta att det var helt klart en oförglömlig kväll. Men nu har jag och Daniel i alla fall världens finaste julgran. Sjukt nöjd... Det var värt det, det var ju för fan gratis!!!!

lördag 17 december 2011

Shoppingsugen

Åh jag är sjukt shoppingsugen. Har inte köpt något klädesplagg till mig själv sedan oktober. Det känns illa. Är otroligt trött på allt urtvättat och slitet som finns i min garderob. Vill köpa kläder nu. Men nej, det går inte precis eftersom jag är totalt jättepank. Är skoltrött nu, vill börja jobba och tjäna pengar. Lönen från Liseberg gick oavbrutet till hyra och mat. KUL. Nej, jag vill ut och shoppa... finns så mycket fint i affärerna nu också inför nyår och jul. Men men, jag får väl vara tråkig och nöja mig med det som finns i min garderob trots allt. Och skulle det krisa för mycket får jag väl ta en tur till min kära systers garderob kanske...

fredag 16 december 2011

Rädsla

Jag har en rädsla inom mig. Den förstör. Jag vill inte vara rädd. Den gör att något som från början var fint förstörs och blir obehagligt. Drömmer mardrömmar. Jag vill inte vara rädd. Vill njuta av det som är fint istället. Tro mig, jag försöker. Det är svårt men med dig vid min sida klarar jag allt.

Gårdagen

Gårdagen var precis som förväntat... supermysig. Det började med att Amanda plingade på med färska frallor i handen och vi kokade te, gjorde varm choklad och satte på The Holiday. Efter en stund plingade Jessica på och även hon fick lyxfrukost. Sedan kokade vi knäck som blev helt okej god, men jag gav som vanligt upp med att träffa rätt i knäckformarna och det slutade med att jag klickade ut det sista som en klump på lite bakplåtspapper. Jaja jag har aldrig sagt att jag har något bra tålamod, förlåt för det. Efter knäcken mös vi med varsin lussebulle framför andra halvan av Sunes jul. Man måste ju ha paus efter man har ansträngt sig. Vi gick även och köpte pizza i pausen, och nej det kanske inte är så juligt men vi var sugna på det. När vi var mätta och belåtna och utvilade gav vi oss på 5 minuters kolan och cornflakeskakorna som faktiskt blev riktigt goda, inte så snygga kanske men goda! Runt åttatiden dök Oskar upp efter många om och men, det blev att muta hit honom med middag vilket funkar varje gång. Då var det Nissekampen som gällde avsnitt 9-15. Vi hade lite att ta igen. Gårdagen var verkligen riktigt lyckad och jag  tackar mina fina vänner för det!






torsdag 15 december 2011

Julstök

Åh snart kommer mina fina tjejer Amanda och Jessica hit för julmys. Vi ska baka, kolla Sunes jul och ha det supermysigt ihop. Ikväll kommer förhoppningsvis även min fina substitutlillebror Oskar för att kolla på femmans julkalender som förövrigt är sjukt bra! Jag gillar även Tjuvarnas jul som sänds på SVT, blir nog ett avsnitt nu innan mina små nissar dyker upp.

onsdag 14 december 2011

Resultat

Efter tre timmars slit blev detta resultatet. Vi klarar då allt mitt hjärta. Det kanske aldrig mer blir något pepparkaksbak för oss men vi vågar i alla fall prova trots att vi vet att resultatet kanske inte blir det bästa. Jag är nöjd, om inte annat så hade vi roligt. Du är det finaste jag har. Tack för det <3

Pepparkaksslott

Nu ska jag och älskling baka pepparkaksslott!

Film

Bara för att jag har flyttat betyder inte det att jag inte har en sådan bra superfilmhylla som vi hade i kollektivet. Okej jag erkänner att min och Daniels har lite jobb kvar men om något år ska det vara fullt!!

Ålderskris

Jag känner mig gammal... Jag kanske är det också, det där med ålder spelar faktiskt större roll för mig än jag trodde. Tänker inte gå in på detaljer men ni som vet skrattar åt mig och jag förstår er för det är verkligen dumt av mig... men det kan inte hjälpas. Om en vecka (exakt) fyller jag 21 igen. Tänker aldrig mer fylla något annat än just det. Bara så ni vet.




måndag 12 december 2011

Sovmorgon

Finner det fruktansvärt svårt att kliva upp ur sängen idag.. Men jag får väl njuta av att jag kan ligga och dra mig idag med tanke på att jag måste kliva upp kl 5 imorgon om jag ska hinna iväg till barnens Lussefirande. Just nu saknar jag Daniel lite extra eftersom vi går om varandra. När han är hemma jobbar jag och tvärt om. Igår trodde han att det gick att diskutera kring huruvida vi skulle ha en gran eller inte. Det gick inte, en gran ska finnas i mitt hem på julafton så enkelt är det!! Nu tänkte jag väl gå upp och se om det finns något gott att äta till frukost. Ha en bra dag.

fredag 9 december 2011

Påminnelse

Påminnelse till mig själv: Glöm inte bort att med jämna mellanrum ta två steg tillbaka, se mig själv från en annan vinkel och känn efter hur jag mår. Mår jag inte bra, ta reda på varför och gör något åt det. Är jag lycklig, njut av det då och gnäll inte!

Nu är jag lycklig och tänker njuta av det.

lördag 3 december 2011

Idol

Har en så fin pojkvän. Jag måste få säga det! I månader har han lurat mig (försökt) att vi skulle hem till hans morfar på kalas igår men jag har allt vetat att det var något lurt på gång. Nu visade det sig att jag hade rätt. Daniel hade köpt jättefina biljetter till Idol, platserna va så bra! Fick verkligen världens finaste kväll. Det var längesedan jag var så lycklig. Du är så fin <3